donderdag 20 oktober 2016

 Roomboterspritsjes.

Bij ons in huis zijn deze roomboterspritsjes, ik maak ze niet zo groot, veruit favoriet.
Vooral bij de kleintjes.

Nu waren ze weer op en is het leuk om met jullie het recept te delen.
Het recept is uit het boek van Rudolf van Veen.

Benodigdheden: 

* 400 gr bloem
* 320 gr zachte roomboter
* 200 gr witte basterdsuiker
* 1 ei
* vanillestokje of in mijn geval 1 zakje vanille suiker
* snufje zout.
 

Zorg ervoor dat alles op kamer temperatuur is, vooral de boter die moet wel heel zacht zijn, ga hem niet zacht maken in de magnetron, want dan heb je kans dat je beslag te dun word.
Verwarm de oven op 170 gr hetelucht.

Stap 1: Roomboter met de basterdsuiker met de vlindergarde mengen tot egaal beslag, voeg het ei toe en het merg van het vanille stokje of een zakje vanille suiker.

Stap 2: Als de massa egaal is voeg je het bloem+ snufje zout toe. laten draaien tot het een mooi zacht beslag is.

Stap 3: vul een grote spuitzak met kartelspuitmondje, ik heb 9 mm gebruikt.
Het kan zijn dat de massa wat stevig is, pak dat de spuitzak iets beneden aan vast en knijp telkens de massa weer naar beneden, je zult zien dat dat makkelijker gaat!
En spuit gelijkmatige spritsjes op een met bakpapier bekleed bakplaat.




Stap 4: Bak de koekjes in de oven 170 gr en zo'n 18/20 minuten. ze zijn dan nog zacht.
afkoelen laten op de plaat en bewaar ze als ze goed afgekoeld zijn in een trommel of koekblik.

Succes!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten